Click! Click!

Friday, December 10, 2010

Gelagat anak2 :D

Salam semua, amboi jenuh jugak nak buat entri baru nih...ermmm rasa macam tak habih2 letak cerita pasai anak2...yelah dah ada anak, kan? Hari2 tengok muka depa...tambah2 lagi klu cuti sekolah nih, macam2 aktiviti yg depa rancang tau, sampaikan kita nih dah habih idea...depa pulok bagi cadangan. Amboi2...kreatif jugak anak2 akak ni tau.

Si anak teruna sorang ni asyik2 ajak pi padang bola, berlatih main bola le kononnye...padan le ngan ayahnya memang kaki bola. Pantang ada game kat stadium, punggung dah 'panas'...tak leh dok diam. Asyik dok ulang cari mama kat mana...nak tanya mama nak pi ke tak (amik hati), sebenaqnya depa bukan tak tau, mama depa nih memang tak berapa suka pi stadium tu, 1. bawa anak kecik (tak sanggup akak) dok control anak bukannya tengok bola, 2. bising sangat (rimas akak tau...tak suka3!), 3. penonton cakap bukan2 tau...ade gak yang mencarut, apa la hangpa nih, nak tengok bola tengok ajelah, x payah sampai nak mencarut2 dan cakap pelik2 (benci and menyampah tau!)...

Yang si dara 3 orang tu, asyik ajak pi taman je...klu nampak je taman, mesti nak singgah...klu tak bisingnya sampai umah (menangis segala...macam nak pecah keta!). Sabaq jelah ibu2 bapak2 :D Itulah dugaan menjadi ibu dan bapa nih...kena sabaq banyak2!!! Klu dah x sabaq sangat, 'bagi' jeeeeeewww...wahhh ganas akak kan? Takdelah...pukul2 manja je...hehe! Satu hari tu, kami pi stadium Kangar...ayah ngan anak teruna main bola, mama ngan 3 dara pingitan buat apa???????  See .... :D

Senyum2...amboi tangkap lentuk nampak!

Peace! Adik tengok mana?

Amboi cik adik manis...mau pigi mana aaa!

Gelagat anak2... :D

Kita seronok bila tengok depa seronok dan begitulah sebaliknya...suka duka dalam mengharungi kehidupan bersama. Dah 12 tahun...rasa macam baru semalam kita berkenalan kan2... 'abang sayang'? Hehe...harapnya akan terus ada perasaan begitu hingga hujung nyawa kita...insyaAllah!

*Cintailah pasangan kita seadanya, tak semua manusia itu sempurna.

2 comments:

  1. damia da besaaa...!!!
    comel sggh 3 dara pingitan itu.....
    huhuhu....
    cubit sikit.....=p

    ReplyDelete

Cuba Klik Tengok!

~ HeartBeat ~

Meh Kita Tukar2 Link